Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: в Україні впроваджується проект з розвитку безпечних служб крові


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі і виконавчий директор Американського міжнародного альянсу охорони здоров’я (АМАОЗ) Девід Грилі 11 листопада обговорили перспективи подальшої співпраці у сфері розвитку в Україні безпечних служб крові.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я, в рамках проекту АМАОЗ має намір сприяти підвищенню рівня безпеки донорської крові та її продуктів, впровадження інформаційних технологій, які сприятимуть входженню України до числа країн з розвиненою інфраструктурою, високою безпекою, якістю та доступністю донорської крові та її продуктів.

У лютому 2015 року Міністерство охорони здоров’я України та Американський міжнародний альянс охорони здоров’я (АМАОЗ) підписали меморандум про співробітництво в галузі «Надання технічної допомоги зі зміцнення служб переливання крові в певних країнах за Надзвичайним президентським планом США з боротьби зі СНІДОМ (PEPFAR)». Цей документ передбачає надання технічної допомоги Україні з розвитку служби переливання крові до 31 березня 2018 року.
Метою проекту є створення безпечного, достатнього та здатного до самостійного існування механізму заготівлі донорської крові шляхом розробки та впровадження національної системи безпеки крові.

Від початку антитерористичної операції на Донбасі потреба у донорській крові загострилася. Час від часу, зокрема у Дніпропетровську, лікарі закликають до здачі донорської крові для бійців АТО.

XS
SM
MD
LG