Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: Росія готується звинуватити Україну в «геноциді російськомовних»


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Керівництво Росії готує провокацію проти України з метою звинуватити Київ «у геноциді російськомовного населення Донбасу», заявив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

«З метою відволікання уваги від трагічних подій в Сирії, де зафіксовано непоодинокі випадки загибелі цивільного населення від дій ЗС Росії, керівництво Росії готує провокацію міжнародного масштабу проти України. Її мета – дискредитація керівництва нашої держави, отримання приводу для подання позову проти України до Міжнародного кримінального суду у Гаазі, а також створення підґрунтя для виходу Росії з Мінського процесу», – сказав Лисенко.

За його словами, здійснюється фабрикація псевдодоказів «геноциду Україною російськомовного населення Донбасу». «Зокрема, виготовляються документальні матеріали про нібито знищення українськими військовими близько 400 будинків і 500 людей (зокрема жінок, дітей та осіб похилого віку) села Сокільники Слов’яносербського району Луганської області, яке зараз перебуває на тимчасово окупованій території неподалік лінії розмежування сторін», – сказав речник.

До проведення цієї роботи залучаються співробітники ФСБ, ГРУ Збройних сил Росії, Слідчого комітету Росії, а також представники «силових структур» угруповання «ЛНР», додав Лисенко. «Пропагандисти використовують реальні факти руйнувань села Сокільники і загибелі його мешканців, які постраждали від рук бойовиків та російських військ у ході бойових дій наприкінці 2014 – на початку 2015 року», – сказав речник.

Москва і угруповання «ДНР» і «ЛНР» цю заяву Лисенка поки що не коментували. При цьому на одному з сайтів угруповання «ЛНР» Київ звинувачують у продовженні «інформаційної війни проти республік Донбасу». В «ЛНР» також заявили, що «строго дотримуються Мінських домовленостей».

XS
SM
MD
LG