Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: Медведєв їде на саміт АТЕС замість Путіна не через Обаму


Дмитро Пєсков (©Shutterstock)
Дмитро Пєсков (©Shutterstock)

Скасування візиту президента Росії Володимира Путіна на саміт Азійсько-Тихоокеанської економічної співпраці на Філіппінах 18-19 листопада його прес-секретар Дмитро Пєсков пояснив необхідністю «оптимізації графіків» вищого керівництва країни.

На зустріч на високому рівні в Манілу замість Путіна поїде російський прем’єр-міністр Дмитро Медведєв, у якого, як зазначив Пєсков, наступного тижня запланована ще низка візитів до країн Південно-Східної Азії.

«Йдеться про те, щоб президент і прем’єр з різницею буквально в один-два дні в таку далечінь разом не летіли», – пояснив Пєсков. У Кремлі також назвали помилковим припущення, що призначення прем’єра головою делегації на саміті АТЕС продиктоване міркуваннями про нібито кращі стосунки, що склалися у Медведєва з президентом США Бараком Обамою.

Дмитро Пєсков відмовився відповідати на запитання, чи будуть у прем’єра Росії на Філіппінах окремі переговори з президентом США. Пєсков порадив адресувати це запитання в уряд.

Прес-секретар російського президента зауважив, що Росія має «достатньо конструктивні» зв’язки з багатьма представниками Азійсько-Тихоокеанського регіону. «І ця співпраця триватиме незалежно від відносин з третіми країнами», – сказав Пєсков.

Відносини між Росією і США загострилися через війну на сході України і анексію Росією Криму.

XS
SM
MD
LG