Доступність посилання

ТОП новини

Ім’я режисера фільму про Джемілєва засекретили з метою безпеки


Мустафа Джемілєв
Мустафа Джемілєв

Знімальна група, яка працює над створенням документального фільму про лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва під назвою «Мустафа», не називає імені режисера, побоюючись репресій з боку російської влади в Криму. Про це в ефірі на Радіо Крим.Реалії розповіла продюсер документального фільму про Мустафу Джемілєва Таміла Ташева.

«Імені режисера ми, дійсно, не називаємо, тому що це кримчанин, кримський татарин, якому може бути дуже небезпечно говорити своє ім’я, бо у нього сім’я перебуває в Криму. Є певні передумови того, що проти нього почнуться репресії», – пояснила вона.

За словами Ташевої, при зйомках повнометражного документального фільму будуть використані сучасні прийоми документального кіно.

«З певними сценами відтворення чогось, з інтерв’ю, сплетеннями якихось нових історій і так далі. Ми розуміємо, що те кіно, яке знімали до нас, навіть в силу технічних якихось коштів просто по картинці, по тому, як можна утримати глядача, звичайно ж, трохи відстало», – сказала Ташева.

13 листопада Мустафа Джемілєв відзначає свій 72-й день народження.

«Мустафа» – документальний фільм про Мустафу Джемілєва, мета якого – розказати громадськості історію українського політика і громадського діяча, який уособлює боротьбу за виживання, гідність і честь кримських татар. Над проектом «Мустафа» працюють Таміла Ташева, продюсер, співзасновник і координатор громадської ініціативи «КримSOS», Фіма Чупакін, український композитор, піаніст, саунд-продюсер, Вахтанг Кіпіані, український журналіст, публіцист, історик. Прем’єра стрічки запланована на квітень 2016 року.

XS
SM
MD
LG