Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: на Донбасі загинув 1 військовий, 3 поранені


Олександр Турчинов (©Shutterstock)
Олександр Турчинов (©Shutterstock)

За минулу добу в зоні АТО на сході України один український військовослужбовець загинув, троє поранені, повідомив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов.

«Останні два тижні ми спостерігаємо реальні негативні процеси загострення ситуації на сході нашої країни, і навіть сьогодні, протягом доби 22 рази порушувалась домовленість про припинення вогню. Є один загиблий і троє поранених наших військовослужбовців», – сказав Турчинов під час демонстрації зразків зброї для оснащення підрозділів спеціального призначення поліції КОРД.

При цьому секретар РНБО не виключає, що провокації бойовиків можуть призвести до повномасштабного відновлення бойових дій.

Від початку вересня в зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язане, зокрема, із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення. Проте вже другий тиждень частіше повідомляють про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні умов перемир’я.

XS
SM
MD
LG