Доступність посилання

ТОП новини

Курдські бійці за підтримки США увійшли в іракський Синджар


Курдські бійці спостерігають за операцією своїх сил, підтриманих США, в місті Синджар, Ірак, 12 листопада 2015 року
Курдські бійці спостерігають за операцією своїх сил, підтриманих США, в місті Синджар, Ірак, 12 листопада 2015 року

Курдські бійці збройних формувань «пешмерга» Іракського Курдистану, підтримані авіаударами США, увійшли в місто Синджар на півночі Іраку і підняли там курдський прапор на знак відновлення контролю над містом, яке раніше захопило радикальне угруповання «Ісламська держава».

Наступ відбувся на наступний день після того, як бойовики з «Ісламської держави» в Синджарі були відрізані зі сходу і з заходу.

Шосе, яке проходить через Синджар, є ключовим шляхом постачання, що зв’язує опорний пункт бойовиків, місто Ракку в Сирії, з утримуваним «Ісламською державою» іракським містом Мосул.

Бойовики захопили Синджар у серпні 2014 року, в результаті чого загинули тисячі іракців з меншини єзидів, а десятки тисяч змушені були втікати у довколишні гори, щоб залишитись живими. Меморіальний музей Голокосту у США заявив, що бойовики угруповання «Ісламська держава» здійснили геноцид єзидів.

Пентагон заявив 12 листопада, що американські військові радники курдів при наступі на Синджар перебувають на передовій, щоб виявляти цілі екстремістського угруповання «Ісламська держава» і спрямувати на них повітряні удари.

XS
SM
MD
LG