Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу в зоні АТО є загиблий і поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні проведення АТО загинув один український військовослужбовець, троє були поранені. Про це на брифінгу повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

За його словами, напередодні бойові дії тривали лише на донецькому напрямку.

«Противник намагався атакувати наш опорний пункт поблизу села Зайцеве, що на північ від Горлівки. Інтенсивний бій і з застосуванням стрілецької зброї та гранатометів тривав близько однієї години. Також протягом дня по лінії зіткнення було зафіксовано близько 2 десятків ворожих провокацій. Це сталося на околицях Горлівки, між Горлівкою і Ясинуватою, в районі Донецького аеропорту, поблизу Красногорівки», – повідомив Лисенко.

За його словами, стрілянина з боку бойовиків була хаотичною, без застосування важкого озброєння.

Раніше вранці п’ятниці секретар РНБО Олександр Турчинов також повідомляв про загиблого і трьох поранених за минулу добу. Він не виключив, що провокації бойовиків можуть призвести до повномасштабного відновлення бойових дій.

Крім того, у прес-центрі штабу АТО казали про 11 обстрілів з боку проросійських бойовиків на Донбасі з вечора четверга. Йшлося про обстріли не лише на донецькому, а й артемівському напрямках.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах писали про обстріли учора з боку ЗСУ Донецька та Горлівки. Сайти луганських сепаратистів повідомлень про порушення режиму тиші за останні години не містять. Однак в угрупованні ЛНР заявляють, що їхня розвідка зафіксувала на позиціях ЗСУ не відведені міномети поблизу Попасної і села Новозванівка.

Від початку вересня в зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язане, зокрема, із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення. Проте вже другий тиждень частіше повідомляють про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні умов перемир’я.

XS
SM
MD
LG