Доступність посилання

ТОП новини

Представників ОБСЄ досі не пускають до Криму – Ілкка Канерва


Ілкка Канерва
Ілкка Канерва

Представники ОБСЄ все ще намагаються отримати доступ до Криму для моніторингу ситуації, яка там склалася. Про це у Верховній Раді України заявив президент Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співпраці в Європі Ілкка Канерва.

«Ситуація в Криму дуже делікатна. Кілька тижнів тому ми доповідали про те, що права національних меншин у Криму не дотримуються. Ми розуміємо необхідність перебування місії в Криму. І ми намагаємося потрапити в Крим. Я не покладаю великих сподівань на це зараз. Але хочу вам сказати, що ми продовжуватимемо цим займатися», – заявив він.

Президент Парламентської асамблеї ОБСЄ також наголосив, що найголовнішим завданням місії є відновлення контролю над кордоном і пильне спостереження за місцевими виборами. Він також запевнив, що ОБСЄ докладе усіх зусиль, щоб забезпечити доступність місцевих виборів на окупованих територіях Донбасу та їхню безпеку.

Люди Донбасу хочуть бути частиною європейського світу – президент ПА ОБСЄ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

Під час свого триденного робочого візиту Ілкка Канерва вже побував на Донбасі. Зокрема, в Артемівську він зустрівся з внутрішньо переміщеним особами, провів зустріч зі студентами евакуйованого з Горлівки інституту іноземних мов, а також побував у зруйнованій війною Семенівці.

Переговори він провів і з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

У вересні Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ і верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Турс оприлюднили звіт, в якому йшлося про те, що від початку анексії й окупації Криму Росією в 2014 році дотримання прав людини й основних свобод людини на півострові «радикально погіршилося» для багатьох жителів, зокрема, для проукраїнських активістів, журналістів і кримських татар.

XS
SM
MD
LG