Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики в пʼятницю продовжили обстріл позицій ЗСУ – штаб АТО


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У прес-центрі штабу АТО у п’ятницю ввечері повідомляють, що упродовж дня, 13 листопада, бойовики продовжили обстріл позицій Збройних сил України. Про це йдеться у повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«13 листопада терористи продовжили обстрілювати наші позиції. Із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вони обстріляли Зайцеве та Щастя. Також найманці здійснили 5 провокаційних обстрілів наших позицій з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі Опитного, Майорська та Зайцева», – йдеться в повідомленні.

На околицях міста Щастя на Луганщині українські військові також виявили схованку бойовиків зі зброєю та вибухівкою, яку як припускають в штабі, бойовики планували використати для диверсій та терактів.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» на своїх сайтах пишуть, що ЗСУ найближчими днями готують обстріл горлівського напрямку, а також перекинули до лінії зіткнення більше 20 танків. В угрупованні «ЛНР» з посиланням на дані своєї розвідки повідомили про невідведені ЗСУ міномети поблизу Попасної і села Новозванівка.

Від початку вересня в зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язане, зокрема, із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення. Проте вже другий тиждень частіше повідомляють про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні умов перемир’я.

XS
SM
MD
LG