Доступність посилання

ТОП новини

Ярош запропонував «Правому сектору» провести з’їзд для визначення майбутнього руху


Дмитро Ярош
Дмитро Ярош

Позафракційний народний депутат Дмитро Ярош запропонував учасникам руху «Правий сектор», який він називає «національно-визвольним рухом», провести всеукраїнський з’їзд для визначення майбутньої стратегії і тактики руху. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook за наслідками ухваленого днями рішення про відставку з посади провідника «Правого сектору».

«Багато злободенних питань може бути вирішено на Всеукраїнському з’їзді руху, учасниками якого мають бути представники всіх без винятку структурних підрозділів національно-визвольного руху, всіх областей, делегації від наших закордонних представництв. Але щоб з’їзд мав результат, необхідно вже зараз сформувати робочі групи, які б підготували та запропонували делегатам конкретні рішення, що стосуються міжнародної політики, програми українського державотворення, реформування різних галузей суспільного життя, погляд націоналістів на соціально-економічний розвиток, реформування силових державних структур тощо», – повідомив Ярош.

На його думку, з’їзд, який міг би відбутися наприкінці січня наступного року, має визначити стратегію і тактику «Правого сектору», прописати завдання підрозділів, обрати ефективне керівництво і очиститись від «випадкових людей».

Ярош звернув увагу, що він вважає: «насильство – це крайня форма спротиву; поки не використані всі політичні мирні методи впливу на існуючу владу, йти шляхом державного перевороту і ліквідації існуючого владного режиму не можна, тим більше в умовах зовнішньої агресії сатанинської московської імперії та неготовності українських націоналістів до взяття максимальної повноти влади в державі». Але, додав він, «не всі мої побратими згодні з цим».

«Зараз же я рекомендую всьому активу і бійцям національно-визвольного руху «Правий сектор» «видихнути», осмислити пройдений шлях і спробувати чітко окреслити наше майбуття. При цьому треба користуватися головними критеріями – Бог, Україна, Свобода», – зазначив Ярош.

Дмитро Ярош також зауважив, що зберігає за собою частину управлінських повноважень у батальйонах.

«Беру на себе командування штабом Корпусу (Добровольчий український корпус (ДУК) – ред.), п’ятим, восьмим батальйонами та батальйоном «Госпітальєри». Нарада щодо подальшої діяльності Корпусу буде проведена у найближчий час», – написав Ярош.

11 листопада Дмитро Ярош оголосив про складання повноважень провідника «Правого сектору». Серед причин він вказав небажання бути «весільним генералом» і розбіжності у поглядах із частиною проводу.

На цю ж тему:

12.11.2015
ПС: батальйони – за Яроша, а провід – проти Порошенка

Різні підрозділи «Правого сектору» по-різному оцінюють рішення лідера цього руху Дмитра Яроша скласти повноваження далі
12.11.2015
Штаб ДУК «Правий сектор» просить Яроша очолити корпус

«Готові виконувати Ваші накази як по фронту, так і по внутрішній розбудові ДУК» – штаб далі
11.11.2015
«Правий сектор» – без Яроша: що провідник не поділив із Проводом?

Лідер і засновник «Правого сектору» Дмитро Ярош написав у соцмережах, що відмовляється від керівництва організацією, не бажаючи бути «весільним генералом» далі
XS
SM
MD
LG