Доступність посилання

ТОП новини

Посольство України у Франції відкрило «гарячу лінію», чи є українці серед жертв терактів у Парижі, перевірятимуть


Одне з місць нападу бойовиків у Парижі, 13 листопада 2015 року
Одне з місць нападу бойовиків у Парижі, 13 листопада 2015 року

Посольство України у Франції перебуває у постійному контакті з французькою владою щодо з’ясування, чи є серед жертв терактів у Парижі українці, повідомляє сайт дипустанови. Станом на ранок суботи, 14 листопада, жодних повідомлень на сайті посольства чи українського МЗС немає.

«Посольство України у контакті з офіційними чинниками Франції і інформуватиме, чи були громадяни України серед жертв терактів», – мовиться в повідомленні посольства.

Дипломати також повідомили про відкриття цілодобових телефонних ліній в МЗС України та українському посольстві у Франції для повідомлень про можливих постраждалих від терактів.

Крім того, українців, які перебувають зараз у Парижі, попросили повідомити про те, що вони у безпеці, через посилання у Facebook.

У ніч на суботу внаслідок низки нападів у Парижі постраждали сотні людей, загинули щонайменше 120, більшість з них були убиті через атаку бойовиків на концертний зал Bataclan в Парижі, десятки людей були застрелені в ресторані неподалік. Про загиблих повідомлялось і в результаті атаки, ймовірно, терориста-смертника поблизу найбільшого в країні футбольного стадіону «Стад-де-Франс» у передмісті французької столиці. За даними прокурора Парижа, усього атаки було скоїно п’ятьма нападниками на шести ділянках у Парижі. В країні оголосили надзвичайний стан.

Світова спільнота, зокрема і керівництво української держави, засудили акти насильства, скоєні у Франції.

XS
SM
MD
LG