Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі створили «книгу скорботи» для вшанування жертв паризьких терактів


У Запоріжжі в суботу провели акцію з вшанування жертв паризьких терактів. Як передає кореспондент радіо Свобода, в місцевому відділенні французького культурного центру «Alliance Francaise» створили книгу скорботи, до якої запорожці можуть записати свої слова співчуття родинам загиблих і постраждалих.

«Згідно з уставом, ми займаємося лише французькою мовою і культурою, однак оскільки Франція – це близька для нас країна, ми не можемо лишатися осторонь і не співчувати. Починаєш тремтіти, коли починаєш думати про те жахіття, що вночі відбулася. Хочеться якісь добрі слова сказати, написати – підтримати хоч якось парижан. Якщо така ситуація у країні і запроваджено надзвичайний стан, то розуміємо, що дуже серйозно», – розповіла директор французького культурного центру «Alliance Francaise»у Запоріжжі Людмила Богдановська.

Книгу скорботи пізніше планують передати до посольства Франції в Україні, де сьогодні також відбулася жалобна акція за участі керівництва країни та пересічних громадян.

У ніч на суботу внаслідок низки нападів бойовиків ІДІЛ у Парижі постраждали сотні людей, загинули більше 130. Серію атак бойовиків вже назвали найгіршою в історії Франції.

XS
SM
MD
LG