Доступність посилання

ТОП новини

У Києві проголосував кожен десятий виборець – КМДА


Кожен десятий виборець у столиці вже проголосував – КМДА
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

Кожен десятий виборець у столиці вже проголосував – КМДА

Середня явка під час другого туру виборів міського голови у Києві становить 9,1 % (станом на 12:00), найбільш інтенсивно голосує Оболонський район (явка 10%), найменш активно – Печерський (8,1%). Про це заявив Володимир Бондаренко, керівник апарату КМДА, та міського координаційного центру з підготовки тапроведення виборів Київського міського голови та депутатів Київради.

За його словами, голосування проходить без серйозних порушень, які могли б могли суттєво вплинути на результати волевиявлення.

«Є 17 незначних правопорушень, серйозних – не зафіксовано.Єдине кримінальне правопорушенняу столиці – це те, що голова дільничної комісії номер 800-365прийшла вранці напідпитку, в її крові зафіксували 1,6 проміле алкоголю. Кримінальне правопорушення полягало в тому, що нетвереза Голова комісії перешкоджала її роботі. Комісія обрала іншого головуючого і працює в штатному режимі, попередня голова – затримана», – звітує Бондаренко.

Цей факт підтвердила і прес-служба Національної поліції.

Окрім того, Володимир Бондаренко згадав про один факт фотографування бюлетенів в Дарницькому районі Києва.

Представник КМДА не виключив, що явка за увесь день голосування не буде більшою, ніж під час першого туру місцевих виборів.

За даними МВС, жодних суттєвих порушень у Києві немає, поодинокі звернення виборців про факти підкупу та агітації не підтверджувалися. В кількох випадках громадяни приймали за організацію «підкупу» проведення екзит-полів на виході з дільниці, повідомляють у відомстві.

Водночас кияни у соцмережах повідомляють про факти підкупу, які їм вдалося зафіксувати.

В одному з таких повідомлень ідеться, що в Дніпровському районі на вулиці Вершигори місцеві жителі затримали жінку зі списком мешканців будинку та сумами винагороди, яку ті отримали. Активісти затримали підозрювану в підкупі й передали поліції.

У другому турі виборів міського голови Києва змагаються чинний міський керівник столиці Віталій Кличко, якого підтримала пропрезидентська сила «Блок Петра Порошенка «Солідарність» (за даними ЦВК, в першому турі він набрав 40,57% голосів), і позафракційний народний депутат Борислав Береза (у першому турі він отримав 8,8%).

XS
SM
MD
LG