Доступність посилання

ТОП новини

У Львові явка виборців під час другого туру дуже низька


Як кандидати на крісло мера Львова голосують
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00

Як кандидати на крісло мера Львова голосують

Явка виборців у Львові станом на 12 годину дня становила понад 9%, повідомили у львівській міській територіальній виборчій комісії. У місті працюють 305 дільниць.

Спостерігачі від партії «Самопоміч» на дільницях встановили відеокамери, на які записують увесь хід голосування, щоб уникнути фальсифікацій під час голосування.

У Комітеті виборців Львова заявляють про напруженість у поведінці поміж спостерігачами від двох кандидатів на міського голову – представника «Самопомочі» Андрія Садового і ВО «Свобода» Руслана Кошулинського.

«Маніпуляції на користь того чи іншого кандидата зведені через це до мінімуму, бо склад комісії є забалансованим. Це безпрецедентна ситуація, бо раніше ми спостерігали випадки, коли якась комісія працювала на когось більше, на когось – менше. Ні дані екзит-полів, ні штаби не зможуть впливати на процес підрахунку голосів», – наголосила Соломія Саврук, представник Комітету виборців України у Львові.

Міська виборча комісія обіцяє оприлюднити ім’я міського голови Львова вже вночі.

Загалом вибори у Львові проходять спокійно, без порушень, але у місті є багато передвиборчої агітації, переважно «чорного піару» проти одного з кандидатів, кажуть експерти Комітету виборців.

У Львові правоохоронці працюють у посиленому режимі, це пов’язано з виборами і терактами, вчиненими днями у Франції. Під охороною не лише дільниці, але й стратегічно важливі об’єкти міста.

XS
SM
MD
LG