Доступність посилання

ТОП новини

На результати виборів мера Ужгорода можуть вплинути фальсифікації та підкуп виборців – КВУ


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

На результати другого туру виборів мера Ужгорода може вплинути підкуп виборців і фальсифікації під час підрахунку голосів. Про це в коментарі Радіо Свобода заявив голова Закарпатського обласного відділення КВУ Дмитро Тужанський.

«Ми не очікуємо силових сценаріїв в обласному центрі, хіба дрібні провокації. Куди більша загроза – це підкуп, який мав місце 25 жовтня, про який ми сигналізували протягом усієї виборчої кампанії. У другому турі ця загроза зберігається. При чому технологічно підкуп варто очікувати не тільки з боку штабів кандидатів, а й лояльних до них штабів кандидатів у мери Ужгорода з першого туру. Мова йде про тих кандидатів, які хай не публічно, але вирішили підтримати одного з двох кандидатів», – розповів Тужанський.

За його словами, не виключена також фальсифікація з боку працівників комісій.

«Друга вирішальна загроза другого туру в Ужгороді – це фальсифікація на рівні комісій. З огляду на все це, прогнозувати результат або визначати фаворита – нереально. В Ужгороді ми маємо справу виключно з маніпулятивними виборчими технологіями, війною цих технологій, а не свідомий вибір громади стратегії розвитку міста», – додав представник КВУ.

За його словами, попри вирішальність другого туру виборів мера, явка виборців у підсумку буде невисокою.

15 листопада в Ужгороді обирають міського голову. За посаду змагаються Богдан Андріїв та Сергій Ратушняк.

XS
SM
MD
LG