Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську на 16:00 проголосувала чверть виборців


В Івано-Франківську, де відбувається другий тур виборів міського голови, спостерігачі КВУ і «Опори» фіксують низьку явку виборців. Станом на 16:00 проголосували 25,7%, або трохи більше 46 тисяч виборців, внесених до списків для голосування. У першому турі виборів 25 жовтня на цей час явка була майже на 10% вищою.

Керівник обласної організації КВУ Максим Лисюк повідомив, що наразі вибори тривають без порушень. Ситуацію, коли вранці на дільницях № 260905 та № 260906 не хотіли реєструвати спостерігачів КВУ за посвідченням водія, було врегульовано.

Працює три мобільні групи КВУ, майже сто спостерігачів.

Спостерігачі «Опори» повідомляють про приховану рекламу на білбордах, які стилізовані під агітацію кандидатів. За словами координатора «Опори» на Івано-Франківщині Івана Маруняка, «цей факт можна розцінювати як маніпулятивний крок з боку суб’єктів виборчого процесу, які в такий спосіб обходять законодавчу заборону на агітацію в день голосування».

Як повідомили в ТВК, в Івано-Франківську всі 108 дільниць відкрилися вчасно.

О 20:00 результати екзит-поли анонсують дві компанії: «Соціс», яка проводила дослідження і в першому турі, та КМІС, що працює на замовлення ТСН.

У другому турі за посаду міського голови Івано-Франківська змагаються народний депутат, екс-мер Калуша, представник «Блоку Петра Порошенка – Солідарність» Ігор Насалик та екс-нардеп, колишній секретар Івано-Франківської міської ради, «свободівець» Руслан Марцінків.

XS
SM
MD
LG