Доступність посилання

ТОП новини

У Росії продовжився суд над Савченко, Плотницького не чекають


Надія Савченко
Надія Савченко

Суд у Донецьку Ростовської області Росії 16 листопада відновив засідання у справі української громадянки, народного депутата України Надії Савченко.

Як повідомив у Twitter адвокат Марк Фейгін, сьогодні допитуватимуть свідка і потерпілого. Водночас, за його словами, лідера угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького, який обіцяв виступити в суді як свідок з боку обвинувачення, сьогодні на засіданні не чекають.

«Суд почався. Будуть допитані свідок Токарєв і потерпілий Денисов. Плотницького, очевидно, сьогодні не буде», – зазначив Фейгін.

За словами іншого адвоката Савченко Миколи Полозова, допит свідків знову проходитиме у режимі відеоконференції.

Плотницький минулого тижня підтвердив намір брати участь у суді в справі Савченко в інтерв’ю російському виданню «Комсомольська правда». На його свідченнях значною мірою будуються аргументи сторони обвинувачення.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG