Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко задоволений результатами другого туру місцевих виборів


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко задоволений результатами виборів до місцевих органів влади, другий тур яких відбувся у низці міст 15 листопада.

«Я вітаю і пишаюся відповідальним вибором українців. В абсолютній більшості міст, де був другий тур, наступного дня, і це вперше в історії України, підрахунок голосів завершено. В абсолютній більшості міст, причому як на сході, так і на заході, перемогли представники нашої демократичної коаліції», – зазначив Порошенко, слова якого цитує прес-служба президента.

При цьому президент зауважив, що явка на цих виборах могла би бути більшою, але й на місцевих виборах у європейських країнах явка буває низькою.

У неділю, 15 листопада, в Україні відбувся другий тур місцевих виборів з голосування щодо виборів міських голів Києва та ще 28 міст України (у 18 обласних центрах і 10 містах обласного значення). За даними громадянської мережі «Опора», загальнонаціональна явка виборців склала 34%, під час голосування 25 жовтня явка була вищою на 12,6% і склала 46,6%.

Тоді голова ЦВК Михайло Охендовський припустив, що через низьку явку виборців на повторному голосуванні на місцевих виборах можуть скасувати проведення виборів мерів великих міст у два тури. Водночас в «Опозиційному блоці» та в «Блоці Петра Порошенка» пролунали заяви про недосконалість систем виборів міського голови у два тури.

XS
SM
MD
LG