Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинули троє військових – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загинули троє українських військових, поранених немає, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, це сталося поблизу селища Золоте військові підірвалися на вибуховому пристрої – радіокерованому фугасі.

Лисенко також повідомив, що бойовики обстріляли позиції сил АТО на Бахмутській трасі поблизу Новотошківського, вони застосовували стрілецьку зброю, установку ЗУ-23-2 та 82-міліметрові міномети.

Найскладнішою залишається ситуація на західних околицях Донецька, наголошує речник АТО.

«З метою виявлення вогневих засобів та системи оборони сил АТО ворог регулярно відкриває вогонь у бік наших позицій. Окрім стрілецької зброї та гранатометів, зафіксовано випадки роботи ворожих мінометів. Найбільш неспокійно вчора було у Пісках (в світлу пору доби) та у Мар’їнці (в темну пору доби)», – зазначив він.

Сепаратисти угруповання «ДНР» на своїх сайтах заявляють, що за минулу добу українські військові порушили режим припинення вогню 23 рази, а бойовики угруповання «ЛНР» звинувачують сили АТО у зосередженні забороненої Мінськими угодами військової техніки біля лінії зіткнення.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Проте вже другий тиждень частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG