Доступність посилання

ТОП новини

Посол Дюмон: українці можуть їхати у Францію, лише варто очікувати посилення контролю


Освітлення Ейфелевої вежі в Парижі відімкнули на знак жалоби за жертвами нападів, 14 листопада 2015 року
Освітлення Ейфелевої вежі в Парижі відімкнули на знак жалоби за жертвами нападів, 14 листопада 2015 року

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон заявляє, що українці, як і раніше, можуть їхати до Франції чи виїжджати з неї, але їм варто мати на увазі, що контроль за безпекою у пунктах перетину кордону посилено. Про це посол сказала у відповідь на запитання, що може означати для українців закриття Францією кордону у зв’язку з нещодавніми нападами у Парижі.

«Люди можуть заїхати чи виїхати з Франції, але їм варто очікувати посилення контролю», – зазначила посол і додала, що радить прибувати в аеропорт заздалегідь.

За словами Ізабель Дюмон, посольство також не припинятиме розгляд заявок на отримання віз.

13 листопада в Парижі сталася низка нападів: на стадіон, концертний зал і ресторани, внаслідок чого загинули 132 людини, близько 350 були поранені. Відповідальність за це взяло на себе угруповання «Ісламська держава».

Семеро нападників загинули, більшість із них підірвалися, активувавши пояс смертника. Інших можливих причетних до нападу шукають.

Після нападів у Парижі президент Франції Франсуа Олланд назвав його «актом війни», оголосив у країні надзвичайний стан і пообіцяв «безжальну відповідь» бойовикам, які взяли відповідальність за напади.

XS
SM
MD
LG