Доступність посилання

ТОП новини

МВС: під час голосування 15 листопада не було порушень, які б вплинули результати виборів


У МВС заявляють, що під час другого туру голосування на місцевих виборах 15 листопада не було зафіксовано порушень, які б вплинули на результати голосування.

«Вони (зафіксовані порушення – ред.)не мали вирішального характеру», – зазначив радник міністра внутрішніх справ України Іван Стойко.

За його словами, 15 листопада надійшло 323 повідомлення про правопорушення, які пов`язані з виборами, з них до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли 5 повідомлень.

Експерти вже заявили про демократичність голосування 15 листопад, зокрема, Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки й співробітництва в Європі (БДІПЛ ОБСЄ) позитивно оцінило проведення другого туру місцевих виборів в Україні 15 листопада.

У неділю, 15 листопада, в Україні відбувся другий тур місцевих виборів з голосування щодо виборів міських голів Києва та ще 28 міст України (у 18 обласних центрах і 10 містах обласного значення). За даними громадянської мережі «Опора», загальнонаціональна явка виборців склала 34%, під час голосування 25 жовтня явка була вищою на 12,6% і склала 46,6%.

XS
SM
MD
LG