Доступність посилання

ТОП новини

АТО: бойовики з вечора понеділка стріляли 25 разів


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У прес-центрі штабу АТО у вівторок вранці повідомили, що бойовики з вечора понеділка 25 разів обстріляли позиції українських військових та мирні населені пункти на Донбасі, йдеться на сторінці прес-центру у Facebook.

За даними штабу, більшість обстрілів була зосереджена на донецькому напрямку. Під обстріли потрапили населені пункти Мар’їнка, Троїцьке, Верхньоторецьке, Красногорівка, Піски, Авдіївка, Широкине, Зайцеве, Новгородське, Гірник.

Повідомляється, що бойовики стріляли з мінометів, гранатометів, зенітних установок, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Інформації про жертв чи потерпілих серед українських військовослужбовців немає.

Сепаратисти угруповання «ДНР» на своїх сайтах напередодні звинуватили ЗСУ в обстрілі Донецька з озброєння БМП та мінометів, а бойовики угруповання «ЛНР» заявляли про присутність забороненої Мінськими угодами військової техніки сил АТО біля лінії зіткнення. Станом на ранок вівторка сайти сепаратистів Донбасу повідомлень про те, як минула ніч, не містять.

Від початку вересня в зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Проте вже понад два тижні частіше повідомляють про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні умов перемир’я.

У штабі АТО не виключили, що у разі подальшого загострення ситуації на Донбасі, українські військові будуть змушені повернути на першу лінію оборони артилерію та міномети.

XS
SM
MD
LG