Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську почалося засідання контактної групи – речниця Кучми


Учасники переговорів в Мінську, архівне фото
Учасники переговорів в Мінську, архівне фото

У Мінську почалося засідання учасників Тристоронньої контактної групи. Про це повідомила речниця представника України на переговорах у Мінську Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці в Facebook.

Водночас сепаратисти на своїй сайтах повідомляють лише, що усі учасники Контактної групи прибули до місця переговорів в Мінську і готові до проведення переговорів.

Раніше прес-служба МЗС Білорусі повідомила про початок переговорів з врегулювання ситуації на Донбасі.

Сьогодні профільні підгрупи Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі проведуть засідання в Мінську.

Очікується, що серед тем обговорення стануть умови амністії, питання відновлення інфраструктури регіону, проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Водночас представники сепаратистів на сайтах угруповання «ДНР» повідомили, що сьогоднішній раунд переговорів у Мінську передбачатиме роботу всіх чотирьох профільних підгруп, зокрема з питань безпеки та економіки. Сепаратисти заявили, що серед тем для найближчого обговорення, які вони пропонують, є розмінування територій.

Останнє засідання учасників контактної групи у Мінську відбулося наприкінці жовтня, пізніше переговорники «зустрічалися» в режимі відеоконференції. Останні домовленості сторін стосувалися відведення озброєння калібру до 100 міліметрів і танків від лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG