Доступність посилання

ТОП новини

Куценко: у справі «діамантових прокурорів» ніхто не здійснює тиску на слідство


Владислав Куценко
Владислав Куценко

У так звану справу «діамантових прокурорів» ніхто не втручається і тиску на слідство не здійснює. Про це в ефірі Радіо Свобода розповів прокурор Генеральної прокуратури Владислав Куценко.

За його словами, лунали «зауваження американських та європейських партнерів», тому резонансною справою нині займаються лише заступники генпрокурора Віталій Касько та Давид Сакварелідзе.

«Генеральний прокурор України Віктор Шокін ухвалив рішення: слідство доручити Віталію Каську, процесуальне керівництво – Давиду Сакварелідзе. Двом заступникам, до яких є довіра громадянського суспільства. Сьогодні жоден слідчий з інших підрозділів не втручається в цю справу. Сьогодні, коли справа надійде до суду, відповісти зможе лише Віталій Касько. І ми не втручаємося, ніякого тиску, службових розслідувань не проводилося і не проводиться», – запевнив Куценко.

Раніше заступник Генерального прокурора України Віталій Касько заявив про тиск на слідчих і прокурорів через справу проти колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна, яких ЗМІ називають «діамантовими прокурорами».

5 липня 2015 року у заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна провели обшук. Корнійця й Шапакіна затримали під час отримання хабаря на суму в понад 3 мільйони гривень. Крім того, під час обшуків у них виявлено близько 400 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова та холодну зброю, багато ювелірних виробів і 39 пакетів з діамантами.

Їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України. Після порушення кримінального провадження й арешту Корнійця та Шапакіна повідомлялось про тиск на слідчих і прокурорів у цій справі, проте у Генпрокуратурі ці звинувачення спростовували.

XS
SM
MD
LG