Доступність посилання

ТОП новини

У Криму після суду у «справі Чийгоза» силовики затримали російського активіста, згодом його відпустили


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Криму російська поліція затримала і після «бесіди» відпустила активіста, члена російського об'єднання «Русь сидящая» Олександра Денисова.

Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії, Денисова затримали біля будівлі Київського районного суду (в системі окупаційної влади) Сімферополя, де розглядали справу заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

Олександр Денисов був присутній на засіданні суду у справі Чийгоза, він був одягнений у футболку з написом «Русь сидящая», коли судове засідання завершилося, Денисов крикнув: «Слава Україні!» і вийшов із зали.

Пізніше його затримали співробітники поліції, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

На сайті головного слідчого управління Слідчого комітету Росії по Криму інформації про затримання поки немає.

«Київський районний суд Сімферополя» продовжив заступникові голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемові Чийгозу термін тримання під вартою до 29 січня 2016 року.

Чийгоз був затриманий 29 січня 2015 року в рамках розслідування кримінальної справи за звинуваченням в організації масових заворушень 26 лютого 2014 року біля будівлі кримського парламенту.

У лютому 2014 року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу, з одного боку, і «Русского єдінства», з іншого. Організаторами заходів протилежного спрямування виступили глава Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского єдінства» Сергій Аксьонов. Тоді в результаті сутичок двоє людей загинули. Слідчий комітет Росії після анексії Криму порушив за цим фактом кримінальну справу.

XS
SM
MD
LG