Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: на Донбасі сьогодні було менше обстрілів з боку сепаратистів


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

У штабі антитерористичної операції констатують, що у вівторок кількість обстрілів українських позицій із боку бойовиків зменшилася порівняно з попередніми днями.

«Сьогодні в зоні проведення АТО спостерігалася тенденція до зменшення обстрілів. Загарбники з озброєння БПМ-2, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстріляли Піски, Опитне, Мар’їнку та Красногорівку», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, вранці бойовики обстріляли з мінометів калібром 82 міліметри Опитне з боку Спартака.

Сепаратисти угруповання «ДНР» на своїх сайтах заявляють, що сьогодні українські силовики обстріляли північно-західну околицю Горлівки, а бойовики угруповання «ЛНР» звинувачують сили АТО у зосередженні забороненої Мінськими угодами військової техніки біля лінії зіткнення.

Вже другий тиждень поспіль у зоні АТО повідомляють про випадки порушення режиму припинення вогню і про загострення ситуації на Донбасі. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

Сьогодні в Мінську під час засідання контактної групи, як повідомила речниця представника України, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер, Київ вимагав повного припинення вогню на Донбасі, допуску міжнародних організацій та їхніх експертів, зокрема організації «Лікарі без кордонів», на території окремих районів Донбасу, а також активізації процесу обміну полоненими.

XS
SM
MD
LG