Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Савченко вирішує, чи робити закритим засідання для допиту Плотницького


Надія Савченко
Надія Савченко

Суд у Донецьку Ростовської області Росії, який розглядає спрву громадянки України Надії Савченко, оголосив перерву, на якій має вирішити, чи робити процес закритим для допиту лідера угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького.

«Суд вийшов на 20 хвилин для винесення рішення з приводу закриття процесу для допиту Плотницького. Я припускаю, що Плотницкий вже в будівлі Донецького суду», – написав адвокат Савченко Марк Фейгін.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, клопотання про закриття процесу прокурор пояснив тим, що Плотницький може побоюватися за життя.

Натомість Фейгін висловив припущення, що йдеться не про безпеку. «Думаю, Плотницькому незручно лжесвідчити в суді. Це загроза його іміджу», – написав адвокат.

Минулого тижня Плотницький підтвердив намір брати участь у суді в справі Савченко в інтерв’ю російському виданню «Комсомольська правда». На його свідченнях значною мірою будуються аргументи сторони обвинувачення.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG