Доступність посилання

ТОП новини

Джеб Буш закликає розмістити більше американських військ в Іраку


Джеб Буш
Джеб Буш

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Джеб Буш закликає розмістити якомога більше американських військ в Іраку для боротьби з бойовиками екстремістського угруповання «Ісламська держава».

У своєму виступі в Південній Кароліні Буш сказав, що якомога більше американських військ повинні бути відправлені до Іраку як складова частина більш широкої глобальної коаліції. Він нагадав, що в Іраку бойовики угруповання «Ісламська держава» захопили ділянки території на півночі, у тому числі друге за величиною місто, Мосул.

«Радикальні ісламські терористи оголосили війну західному світу. Їхня мета – наше загальне руйнування. Ми не можемо відвернутися від цієї загрози, або вести з ними переговори. У нас є тільки один вибір: перемогти», – сказав Буш.

Такі коментарі Джеба Буша, які пролунали 18 листопада, стали відображенням того, що проблеми глобального тероризму і питання безпеки стають домінуючими у президентській кампанії в США, повідомляє кореспондент Радіо Свобода у Вашингтоні.

Провідний кандидат від Демократичної партії, колишній держсекретар США Хілларі Клінтон, як очікується, виступить з важливою заявою 19 листопада, в якій торкнеться таких питань, як теракти минулого тижня в Парижі і війна в Сирії й Іраку.

Незважаючи на відоме ім’я – і його батько Джордж Буш, і його брат Джордж Буш-молодший були президентами – Джеб Буш поки що поступається в опитуваннях громадської думки більш помітним кандидатам, таким як магнат Дональд Трамп і колишній хірург Бен Карсон.

Після терактів у Парижі, що підсилили занепокоєння серед вашингтонських політиків щодо того, що війна в Сирії буде і далі виходити з-під контролю, кандидати в президенти і вашингтонські законодавці почали закликати Білий дім до рішучих дій у регіоні.

XS
SM
MD
LG