Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: у справі про розстріли на Майдані немає підтвердження про російських снайперів


Події на Майдані, 19 лютого, 2014 року
Події на Майдані, 19 лютого, 2014 року

Слідство наразі не має підтвердження причетності російських снайперів до розстрілів активістів Майдану в лютому 2014 року, але ця версія не відкидається, заявивначальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

«Питання участі представників Російської Федерації, впливу на події, які відбувалися, досліджується слідчими. Дані про те, що цей вплив був, є.. Зокрема в Україну бул поставлена велика кільскість світлошумових гранат і інших спецзасобів. Ці спецзасоби безкоштовно поставлялися Росією як гуманітарна допомога. Ми перевіряємо цей вплив. Немає в матеріалах провадження саме про роботу снайперів, про яких вказував колишній голова СБУ», – сказав він.

За його словами, ця версія щодо російських снайперів наразі не підтверджується, проте вона не відкидається.

20 лютого 2015 року голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що спецслужба має докази присутності в Україні під час подій на Майдані «кураторів» злочинів – генералів ФСБ Росії, а також російських снайперських груп, які цілили як у протестувальників, так і в співробітників МВС.

Тоді ж президент України Петро Порошенко заявив, що помічник президента Росії Владислав Сурков керував організацією снайперських груп іноземців на Майдані. У Росії ці заяви назвали «нісенітницею».

XS
SM
MD
LG