Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий поранений – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу на Донбасі загиблих серед українських військових немає, один поранений, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, вчора сепаратисти порушили режим тиші на межі Луганської та Донецької областей – поблизу селища Троїцьке, бойовики близько 10 хвилин вели вогонь з кулемета, пізніше випустили 4 міни з 82-міліметрового міномета.

«Поновилися ворожі провокації на Світлодарській дузі. Вчора бойовики кілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї в бік позицій сил АТО поблизу Лозового та Луганського. Аналогічна ситуаціяна околицях Горлівки – у Зайцевому, Майорську, Новгородському», – зазначив Мотузяник.

За його словами, найскладніша ситуація – на західних околицях Донецька.

«На ділянці фронту від Авдіївки до Мар’їнки вчора ворожі провокації тривали протягом цілого дня. Вогонь вівся зі стрілецької зброї та гранатометів, важке озброєння при цьому не застосовувалося», – додав речник АТО.

Сепаратисти угруповання «ДНР» на своїх сайтах заявляють, що за минулу добу українські військові відкривали мінометний вогонь по селу Спартак біля Донецького аеропорту, а бойовики угруповання «ЛНР» про оперативну ситуацію не повідомляють.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Проте від початку листопада все частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

17 листопада в Мінську учасники контактної групи під час переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі вкотре наголосили на необхідності припинення порушень Мінських угод.

XS
SM
MD
LG