Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати обстріли на Донбасі


Александр Гуґ (©Shutterstock)
Александр Гуґ (©Shutterstock)

Спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі, заявляє заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ.

«В останні два тижні СММ фіксує порушення режиму припинення вогню, особливо біля Донецька і, меншою мірою, в віддалених районах Горлівки»,– зазначив він.

При цьому Гуґ зауважує, що, хоч і ситуація далека від нормалізації, проте в більшості районів східної України відносно спокійною.

Крім того, як йдеться у звіті ОБСЄ від 18 листопада, СММ зафіксувала три випадки обстрілу ракетами «Град», в тому числі у контрольованій урядом Красногорівці та в контрольованих «ДНР» Старомихайлівці і Куйбишевському районі Донецька.

Вперше з 28 серпня спостерігачі зафіксували використання системи залпового вогню «Град», наголошується у звіті.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Проте від початку листопада все частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

17 листопада в Мінську учасники контактної групи під час переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі вкотре наголосили на необхідності припинення порушень Мінських угод.

XS
SM
MD
LG