Доступність посилання

ТОП новини

Чеські ЗМІ: Моґеріні скасувала візит до Праги й через політичні мотиви


Федеріка Моґеріні
Федеріка Моґеріні

Верховний представник Європейського союзу з закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні скасувала свій візит до Праги, який був запланований на четвер, 19 листопада, і з політичних міркувань, а не тільки через травму голови МЗС Чехії, пишуть чеські засоби інформації.

Як написало видання iDnes.cz, насправді причина полягає в політичних мотивах, зокрема, в тому, що «деякі чеські політики автоматично поєднують іслам і біженців із тероризмом».

А за інформацією Чеського радіо, отриманою «з найвищих європейських і чеських політичних кіл», Моґеріні скасувала візит через загальну атмосферу в Чехії, яка «не сприяє проведенню дебатів із міжнародної політики». Зокрема, в Європейському союзі звертають увагу на те, як про біженців та іслам говорить президент Чехії Мілош Земан, часто поєднуючи їх із проблемою тероризму у світі.

У середу, 18 листопада, Міністерство закордонних справ Чехії офіційно заявило, що причиною скасування візиту стало прохання чеської сторони через травму ноги міністра Лубоміра Заоралека, якої він зазнав на вихідні. Як повідомили в чеському закордонному відомстві, про новий термін візиту Федерікі Моґеріні до Праги сторони будуть домовлятись.

У канцелярії президента Чехії Мілоша Земана, з яким також була запланована зустріч, скасування візиту Федеріки Моґеріні до Праги не коментують.

XS
SM
MD
LG