Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк закликав ЄС і «Групу семи» продовжити санкції проти Росії


(архівне фото)
(архівне фото)

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на зустрічі з послами країн-членів «Групи семи» і Європейського союзу закликав їх у четвер продовжити санкції проти Росії через її агресію проти України, повідомила прес-служба Кабінету міністрів.

Зустріч почалася хвилиною мовчання в пам’ять про загиблих під час терористичних нападів у Парижі, мовиться в повідомленні. Відтак Яценюк наголосив, що, незважаючи на те, що світ постав перед надскладними викликами, питання підтримки України, «без сумніву, є на порядку денному всіх країн-членів ЄС та країн «Групи семи».

«Для нас дуже важливо бути об’єднаними, діяти спільно, боротися проти глобального тероризму і залишатися об’єднаними проти російської агресії», – додав прем’єр.

Країни-члени «Групи семи», в першу чергу США, а також Європейський союз наклали на Росію і на підтримуваних нею сепаратистів у Криму й на Донбасі цілу низку санкцій і час від часу продовжують їхню чинність. До них приєдналася в цьому й низка інших країн. У США ці санкції продовжують указами президента; в Євросоюзі рішення про продовження санкцій викликають дискусії, бо в політичних колах ЄС є й чимало прихильників скасування цих санкцій і відновлення відносин із Росією, незважаючи на її агресію проти України. Досі ці санкції все-таки продовжували; за повідомленнями з Євросоюзу, чергове їхнє продовження в січні наступного року практично гарантоване через те, що Росія не виконує мінських домовленостей про врегулювання на Донбасі і не відмовляється від окупації Криму.

XS
SM
MD
LG