Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі прихильники Милобога заявили про початок безстрокової акції протесту


У Кривому Розі, біля будівлі міської ради, прихильники кандидата на посаду міського голови від «Самопомочі» Юрія Милобога розгорнули намет і заявили про початок безстрокової акції протесту. Інформацію про це підтвердили активісти, які беруть участь в акції.

За їхніми словами, намет буде слугувати також громадською приймальнею народних депутатів від партії «Самопоміч» Єгора Соболєва та Семена Семенченка.

Прихильники кандидата закликали збиратись під міськрадою всіх, кому не байдужа доля криворізьких виборів.

Основна вимога протестувальників – скасувати рішення місцевої виборчої комісії щодо виборів міського голови і провести перерахунок голосів на приблизно 30 дільницях.

«Потрібно скасувати рішення місцевої комісії, яка, не розібравшись, не звернувши уваги на скарги про величезний «вкид» голосів, про дуже дивне голосування на спецдільницях, швидко назвала Вілкула мером», – заявив народний депутат Єгор Соболєв.

Раніше у п’ятницю, 20 листопада, у Дніпропетровському окружному адміністративному суді почався розгляд судового позову Юрія Милобога проти міської виборчої комісії Кривого Рогу. Суд оголосив перерву до ранку суботи, 21 листопада.

16 листопада міський виборчком оголосив переможцем виборів міського голови у Кривому Розі чинного мера Юрія Вілкула, висуванця «Опозиційного блоку». Згідно з інформацією ЦВК, за Вілкула проголосувало 49,25% виборців, за його суперника від «Самопомочі» Милобога – 48,83% виборців. Різниця склала 752 голоси.

Юрій Милобог і його прихильники заявляють про фальсифікації на окремих дільницях міста, зокрема, вкидання бюлетенів «за Вілкула». В «Опозиційному блоці» ці звинувачення відкидають.

XS
SM
MD
LG