Доступність посилання

ТОП новини

Через загрози безпеці у Брюсселі закрили метро


У столиці Бельгії Брюсселі влада закрила 21 листопада місцевий метрополітен, посилаючись на рекомендації співробітників служби безпеки.

Транспортний оператор STIB назвав закриття «запобіжним заходом», ухваленим «за рекомендацією кризового центру Федеральної служби внутрішніх справ».

Автобуси у Брюсселі працюють у звичному режимі, але влада рекомендує жителям не залишатиприміщення без нагальної потреби.

Рівень терористичної загрози у Брюсселі піднятий до найвищого, що означає «неминуча загроза».

Заходи безпеки є наслідком серії скоординованих терористичних актів у Парижі 13 листопада, внаслідок яких загинули 130 і поранені сотні людей. Терористичне угруповання «Ісламська держава»взяло на себе відповідальність за цей напад.

Підозрюваний в організації нападів у Парижі Абдельхамід Абаауд, знищений під час спецоперації французьких спецслужб цього тижня, був бельгійцем марокканського походження. Ще один громадянин Бельгії, підозрюваний у причетності до нападів Салах Абдеслам усе ще перебуває на волі.

Поліція Туреччини 21 листопада затримала трьох осіб, підозрюваних у причетності до угруповання «Ісламська держава». Серед них – громадянин Бельгії, який звинувачується в збиранні інформації під час планування терактів у Парижі 13 листопада.

XS
SM
MD
LG