Доступність посилання

ТОП новини

Злочинна влада не встояла перед прагненням до свободи – Гройсман


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман привітав українців із Днем Гідності та Свободи.

«Помаранчева революція та Революція Гідності об’єднали вільних громадян – справжніх патріотів України навколо демократичних цінностей. Злочинна влада не встояла перед силою духу та прагненням до свободи, які продемонстрували українці під час цих драматичних, але надзвичайно важливих подій», – ідеться у зверненні Гройсмана, оприлюдненому 21 листопада на сайті парламенту.

Сайт Верховної Ради також інформує, що голова парламенту вшанував пам’ять Героїв Небесної сотні біля меморіалу в центрі Києва.

21 листопада українці відзначають День Гідності та Свободи. Рівно два роки тому розпочалися перші протести української громадськості у відповідь на рішенняуряду України на чолі з Миколою Азаровим про призупинення процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

З нагоди цього дня, 21 листопада, у Києві та інших населених пунктах відбудуться урочистості та меморіальні заходи за участю представників органів влади та громадянського суспільства. Президент України Петро Порошенко, як інформує його сайт,покладе квіти до Хреста на місці загибелі учасників Революції Гідності о 13:00.

XS
SM
MD
LG