Доступність посилання

ТОП новини

На Закарпатті через зливи затопило гірські райони


На Закарпатті через рясні дощі затопило гірські райони
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:14 0:00

На Закарпатті через рясні дощі затопило гірські райони

На Закарпатті внаслідок осіннього паводку, який пройшов упродовж останньої доби в області, підтоплено понад 300 об’єктів, серед яких 74 житлові будинки, а також 17 гектарів сільгоспугідь. Про це у суботу, 21 листопада, повідомили в управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області.

Постраждали чотири райони області. Найскладніша ситуація у високогірному Рахові, де зранку Тиса вийшла з берегів і затопила розташоване у низині колишнє військове містечко, а потім ще кілька вулиць.

Вода у річках області піднялася буквально за кілька годин у ніч на суботу.

«Упродовж дня вода у Тисі, що протікає у межах Рахова, піднялася на чотири з половиною метри», – прокоментував ситуацію Геннадій Москаль, голова Закарпатської олбдержадміністрації.

«Для порівняння: у 1998 році, коли Закарпаття пережило найбільш катастрофічний паводок за всю історію, річка піднялася на 5 метрів 15 сантиметрів. Після обіду вода пішла на спад, однак на ніч синоптики прогнозують у горах зливи з мокрим снігом. Тому найбільш критичні години гірські райони області переживуть сьогодні вночі. Зараз мобілізуємо для протистояння стихії всю техніку й людські ресурси», – наголосив Геннадій Москаль.

За повідомленням Закарпатської ОДА, складна ситуація залишається у селі Білин, де упродовж суботи зійшли три зсуви і перекрили центральну дорогу. На місці працює важка техніка. Вдалося частково відновити заблокований річкою в’їзд у Рахів з боку Ужгорода. Проте з боку Ясіня добратися у райцентр на автомобілі наразі неможливо. На кількох автодорогах місцевого значення потужною хвилею знесені мости через річку. Мешканці підтоплених будинків відселені до родичів чи знайомих, потреби у масовій евакуації немає.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, в Ужгороді річка Уж піднялася майже до верхньої межі захисної дамби. Разом із швидкою водою з гір зносить деревину, купи пластикового сміття та інші відходи.

XS
SM
MD
LG