Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі ввели графік подачі електроенергії, деякі райони міста – без світла


Подачу електрики в Севастополі частково відновили, без світла залишаються райони вулиці Горпіщенко, Козачої бухти і Північна сторона Севастополя. На сайті «Севастопольенерго» опублікований графік гарантованої подачі електроенергії.

Згідно з графіком, два райони міста – Балаклавський і Нахімовський, у порівнянні з іншими отримають менше годин енергопостачання – всього 3 на добу, Гагарінський і Ленінський райони будуть забезпечені електроенергією по 6 годин на добу.

У місті не працює кабельне телебачення, перебої з мобільним зв’язком, тролейбуси не ходять, повідомляє проект Радіо Свобода сайт Крим.Реалії.

Севастополь повністю перейшов на власні джерела енергії – газотурбінні станції і дизель-генератори. Ліміт подачі електроенергії на даний момент складає 65 МВт. Системи життєзабезпечення та соціально-значимі об’єкти підключені до резервних джерел живлення, повідомляють у прес-службі російського уряду Севастополя.

Введений в Севастополі режим надзвичайної ситуації збережеться до повного відновлення енергопостачання півострова.

У ніч на 22 листопада в районі херсонського села Чаплинка прогриміли вибухи. У штабі громадянської акції щодо блокади Криму повідомили, що «лінія електропередач, яка постачає електроенергію в Крим, впала і не підлягає відновленню».

20 листопада на території Херсонської області в результаті вибуху, ймовірно, протитанкових мін, зруйновані дві залізобетонні опори та пошкоджено ще дві опори високовольтних ліній електропередач, по яких йде електропостачання до Криму.

Підприємство «Укренерго» повідомило в п’ятницю про критичний характер пошкоджень опор ЛЕП і можливе відключення від електрики Криму, частини Херсонської та Миколаївської областей.

20 вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар. Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров також озвучив вимогу до уряду України припинити постачання електроенергії до Криму.

У Криму 22 листопада в 00:25 сталося відключення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України. МНС Криму повідомляє про введення режиму надзвичайної ситуації.

XS
SM
MD
LG