Доступність посилання

ТОП новини

Міненерговугілля: одну з пошкоджених ЛЕП можна відновити за добу, якщо до неї буде доступ


За умови безперешкодного та безпечного доступу ремонтного персоналу протягом доби роботу однієї з 4-х ліній, що були пошкоджені на півдні України, можна відновити, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Як заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, українські енергетики докладають всіх зусиль для відновлення безпечної роботи української енергосистеми, яка опинилася в небезпечному стані через пошкодження ліній електропередачі на півдні України.

У Міненерговугілля зауважили, що станом на сьогодні в результаті пошкоджень ліній та підстанцій енергосистема вимушено зупинила постачання електрики в два райони Херсонської області, Крим, також виникла небезпека для постачання 40% споживачів Херсонської та Миколаївської областей.

Ремонтні бригади розпочали роботу на перших двох лініях, проведені роботи з заземлення, щоб убезпечити людей, проводиться аналіз пошкодження інших ліній, додають у міністерстві.

20 листопада на території Херсонської області в результаті вибуху, ймовірно, протитанкових мін, зруйновано дві залізобетонні опори та пошкоджено ще дві опори високовольтних ліній електропередач, по яких йде електропостачання до Криму.

У суботу, 21 листопада, біля зруйнованих електроопор в Чаплинці Херсонської області між учасниками блокади, що перешкоджали початку ремонтних робіт, і правоохоронцями стався конфлікт, виникла бійка.

Після переговорів силовики зняли оточення біля електроопор, а учасники блокади дали можливість співробітникам «Укренерго» провести заземлення. На знак протесту проти дій силовиків представники кримськотатарського народу зібралися на пікет біля Адміністрації президента.

Як повідомили в міністерстві енергетики Росії про ситуацію щодо енергопостачання Криму, вночі 22 листопада в Криму без електропостачання залишилися майже 21 мільйони людей – без електропостачання залишилися побутові споживачі Криму і міста Севастополя (близько 1896000 людей). Вночі 22 листопада на території Криму ввели режим надзвичайної ситуації.

XS
SM
MD
LG