Доступність посилання

ТОП новини

Російська влада Криму обіцяє «соціальну справедливість» при віялових відключеннях на півострові


Відключення електроенергії у всіх районах Криму відбуватимуться рівномірно, повідомив «міністр палива та енергетики» окупованого півострова Сергій Єгоров, доповідаючи про ситуацію керівнику «уряду» Криму Сергію Аксьонову. Про це 22 листопада повідомляє сайт проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії».

«Міністерство палива та енергетики Криму розробило графік віялових відключень, що передбачає соціальну справедливість. Тобто регіони республіки будуть відключатися від електроенергії рівномірно. Це дозволить не допустити виникнення соціальної напруженості у населення. Остаточні графіки з урахуванням прохань і вимог голів муніципальних утворень будуть сформовані найближчим часом», – розповів Єгоров.

Як повідомляє прес-служба окупаційної влади Криму, графік віялових відключень після затвердження буде опублікований на офіційних сайтах «міністерства палива та енергетики» Криму, а також підприємства «Крименерго».

Попри заяву «першого віце-прем’єра» Криму Михайла Шеремета, який очолює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, що всі великі міста на півострові підключені до електропостачання, в Керчі енергопостачання так і не відновили.

У ніч на 22 листопада в районі херсонського села Чаплинка сталися вибухи. У штабі громадянської акції блокади Криму повідомили, що «лінія електропередач, яка постачала електрику до Криму, упала і не підлягає відновленню».

У Криму 22 листопада в 00:25 сталося відключення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України. «МНС» Криму повідомляє про запровадження режиму надзвичайної ситуації.

За даними «Крименерго», постачання електроенергії з мережі України здійснювалися в обсязі 1210 мегават. Середнє споживання електроенергії Кримом – до 1100 мегават. Зараз надходження від Національної енергетичної компанії «Укренерго» становить 0 мегават (всі чотири енерголінії відключені).

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
22.11.2015
У Криму через відімкнення світла 23 листопада оголосили вихідним днем

Низка міст залишаються без світла, виникають проблеми з мобільним зв’язком, комунікаціями, водопостачанням, на заправках черги за паливом далі
22.11.2015
Енергоблокада. П'ять питань про етику, емоції та ефективність

Блокада має застосовуватися без урахування морально-етичних аспектів, бо відповідальність за півострів несе Москва, і немає сенсу спрощувати їй утримування Криму далі
21.11.2015
Порошенко пообіцяв припинити торгівлю з Кримом – Чубаров

«Президент сказав, що дає доручення уряду на понеділок-вівторок ухвалити рішення про припинення торгівлі з окупованим Кримом» далі
22.11.2015
У Криму почали відключати світло

Практично весь Крим залишився без електропостачання. Перед цим були підірвані електроопори в Херсонській області далі
XS
SM
MD
LG