Доступність посилання

ТОП новини

Міжпарламентська рада Україна-НАТО обговорить загострення безпекової ситуації в Україні


©Shutterstock
©Shutterstock

Міжпарламентської рада Україна-НАТО 23-24 листопада на засіданні у Брюсселі обговорить загострення безпекової ситуації в Україні, повідомляє сайт МЗС України.

«Міжпарламентська рада Україна-НАТО обговорить загострення безпекової ситуації в Україні, а також виклики створеної Росією технології гібридної війни для країн-членів та партнерів НАТО. Крім того, розглядатимуться питання подальшої політичної та практичної підтримки НАТО Україні для протистояння російській агресії», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що серед планованих для обговорення питань є також удосконалення річних національних програм співпраці України з НАТО.

Україну на перемовинах в Брюсселі представлятимуть декілька депутатів Верховної Ради.

Наприкінці вересня з візитом в Україні перебував генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ. За наслідками цього візиту представники України та альянсу підписали низку угод про співпрацю, зокрема угоду про статус представництва НАТО в Україні, спільну декларацію про посилення оборонно-технічного співробітництва, а також затвердили дорожню карту партнерства у сфері стратегічних комунікацій. Експерти заявили, що візит очільника Альянсу до України засвідчив якісні зміни у відносинах України й НАТО.

У НАТО неодноразово заявляли про наявність, заперечуваних Кремлем, доказів присутності російської зброї та військових на Донбасі, а також фінансову підтримку тамтешніх сепаратистів. Керівництво НАТО наполягало, що єдиним шансом для встановлення миру на Донбасі є повна імплементація сторонами мінських домовленостей, особлива відповідальність в якій належить Росії.

XS
SM
MD
LG