Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: для ремонту ЛЕП, що постачає Крим, достатньо 1 дня


Енергетики «Укренерго» можуть відновити пошкоджену лінію електропередач, що постачає електроенергію до анексованого Росією Криму, протягом одного дня, якщо до неї буде доступ, заявив керівник управління інформаційної політики «Укренерго» Зиновій Буцьо в ефірі на Радіо Крим.Реалії 23 листопада.

За його словами, учасники громадянської акції продовжують блокувати електроопори, тому ремонт ліній залишається під питанням.

«Нам достатньо одного світлового дня, щоб зробити мінімальну роботу, тобто відновити одну з ліній, на 330 кіловольт, яка може передати енергію в окупований Крим, згідно з укладеними договорами. А що стосується того, коли нам забезпечать доступ, який зараз протестувальники блокують до об’єкта ... Бригади, машини механізми, обладнання, інструмент, конструкції, керівники – все готово до оновлення», – сказав він.

Представник «Укренерго» повідомив, що співробітники компанії зараз ведуть переговори з учасниками блокади.

20 листопада на території Херсонської області в результаті вибуху, ймовірно, протитанкових мін, зруйновані дві залізобетонні опори й пошкоджені ще дві опори високовольтних ліній електропередач, якими йде електропостачання до Криму.

21 листопада на місці обвалення електроопор у Чаплинці Херсонської області між учасниками блокади, що перешкоджали початку ремонтних робіт, і правоохоронними органами стався конфлікт. Виникла невелика бійка.

У ніч на 22 листопада в районі херсонського селища Чаплинка сталися вибухи. У штабі громадянської акції по блокади Криму повідомили, що «лінія електропередач, яка постачала електрику в Крим, впала і не підлягає відновленню».

У Криму 22 листопада в 00:25 сталося відімкнення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України. 23 листопада в Криму і Севастополі через проблеми з електрикою оголосили вихідний день.

XS
SM
MD
LG