Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: 2 військових загинули, 2 поранені на сході України


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні АТО двоє українських військових загинули, ще двоє бійців поранені, заявляє спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що бійці, які загинули, підірвалися на фугасі під Станицею Луганською, по одному військовому поранено через обстріли під Зайцевим і Майорськом у Донецькій області.

За словами речника, 22 листопада бойовики обстрілювали позиції сил АТО біля Станиці Луганської із БМП і мінометів. Також з мінометів обстріляли позиції українських військових на Світлодарській дузі, біля Горлівки, Широкина, західних околиць Донецька.

Епіцентром бойових дій, як і раніше, залишаються західні околиці Донецька, сказав Лисенко.

«Найбільшу кількість епізодів порушення режиму тиші з боку НЗФ зафіксовано в Опитному, Пісках та Мар’їнці. Важке озброєння на цих рубежах оборони сил АТО не застосовувалося. Противник займає позиції на території промислових підприємств (зокрема, Донецького казенного заводу хімічних виробів), Путилівському лісі, території зруйнованого аеропорту та житлових кварталах, намагаючись якомога ближче підібратися до передових українських позицій. Втім, незважаючи на обстріли, лінія фронту залишається стабільною», – заявив речник АТО.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах пишуть, що українські військові 23 рази порушили перемир’я, внаслідок чого були поранені двоє бойовиків.

В угрупованні «ЛНР», що контролюють частину Луганської області, про бойові дії за останні години не повідомляють, але заявляють, що «Україна продовжує нагнітати ситуацію, збільшуючи кількість своєї техніки у лінії зіткнення».

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Проте від початку листопада все частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG