Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко розповів Ципрасу про загрозу грекам на Донбасі


Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас
Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас

Президент України Петро Порошенко провів 23 листопада телефонну розмову з прем’єр-міністром Греції Алексісом Ципрасом. Під час цієї розмови сторони обмінялися думками щодо стану виконання мінських домовленостей, інформує офіційний сайт голови української держави.

«Президент України звернув увагу співрозмовника на збільшення кількості порушень бойовиками режиму припинення вогню, зокрема в районі Маріуполя, де проживає грецька меншина в Україні. Алексіс Ципрас висловив занепокоєння з цього приводу», – ідеться в повідомленні.

«Ми є надійними партнерами України в питанні забезпечення миру та безпеки на Донбасі», – наголосив керівник грецького уряду, який підтвердив повагу Афінами територіальної цілісності та суверенітету України.

Президент України подякував грецький стороні за нещодавню ратифікацію парламентом цієї країни угоди про асоціацію між Україною та ЄС і висловив сподівання, що найближчим часом відповідні ратифікаційні грамоти будуть передані депозитарію. Співрозмовники також обговорили питання надання українцям безвізового режиму, інформує сайт Порошенка.

Греція та Кіпр були останніми державами Євросоюзу, які ще не ратифікували угоду проасоціацію між Україною та ЄС. Після їхніх рішень відкритий шлях до набуття чинності з 1 січня 2016 рокуугодою про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС (це частина домовленостей про асоціацію).

XS
SM
MD
LG