Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: РНБО має ухвалити рішення про боротьбу з окупантами в Криму


Арсеній Яценюк (©Shutterstock)
Арсеній Яценюк (©Shutterstock)

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за те, щоб Рада національної безпеки й оборони затвердила рішення про формат відносин із Кримом і заходи з його повернення до складу України.

«Я звернуся до президента України з тією метою, щоб Рада національної безпеки і оборони України ухвалила остаточне рішення про формат наших відносин і про ті заходи, які українська влада має робити щодо повернення Автономної Республіки Крим до складу України і щодо розвитку економічних, соціальних і будь-яких інших відносин з Автономною Республікою Крим та щодо боротьби з російськими окупантами, які захопили територію Криму», – заявив прем’єр на екстреному засіданні уряду України.

На сьогоднішньому засіданні Кабінет міністрів України вирішив тимчасово заборонити переміщення вантажних потоків на адміністративному кордоні між Україною і Кримом.

У ніч на 20 листопада в Херсонській області внаслідок підривів електричних опор були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, через які здійснюється енергопостачання території Криму, а також частини Херсонської і Миколаївської областей. Пізніше були пошкоджені опори інших ліній електропередач, подача електроенергії до Криму зупинилася.

Станом на 23 листопада учасники акції продовольчої блокади Криму, що стартувала 20 вересня, продовжують блокувати доступ енергетиків і ремонтних бригад до пошкоджених ліній електропередач.

Крим частково забезпечується електроенергією за рахунок своїх генеруючих потужностей.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського

22.11.2015
У Криму через відімкнення світла 23 листопада оголосили вихідним днем

Низка міст залишаються без світла, виникають проблеми з мобільним зв’язком, комунікаціями, водопостачанням, на заправках черги за паливом далі

22.11.2015
Енергоблокада. П'ять питань про етику, емоції та ефективність

Блокада має застосовуватися без урахування морально-етичних аспектів, бо відповідальність за півострів несе Москва, і немає сенсу спрощувати їй утримування Криму далі

21.11.2015
Порошенко пообіцяв припинити торгівлю з Кримом – Чубаров

«Президент сказав, що дає доручення уряду на понеділок-вівторок ухвалити рішення про припинення торгівлі з окупованим Кримом» далі

22.11.2015
У Криму почали відключати світло

Практично весь Крим залишився без електропостачання. Перед цим були підірвані електроопори в Херсонській області далі

XS
SM
MD
LG