Доступність посилання

ТОП новини

В уряді Росії обіцяють за три тижні знизити гостроту проблем енергопостачання Криму


Заступник голови уряду Росії Дмитро Козак
Заступник голови уряду Росії Дмитро Козак

Влада Росії обіцяє прискорити будівництво енергомосту через Керченську протоку і до середини грудня знизити гостроту проблеми енергопостачання Криму. Про це 23 листопада заявив заступник голови уряду Росії Дмитро Козак.

«Вирішується питання про прискорення будівництва енергомосту», – цитують Козака російські інформагенції.

За словами чиновника, до нового року на півострові всі об’єкти життєзабезпечення працюватимуть у повному обсязі, можливі будуть лише віялові відключення житлового фонду.

Раніше 23 листопада міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що на відновлення електропостачання Криму знадобиться кілька годин. Але, як додав чиновник, це станеться після того, як «ремонтні бригади будуть допущені до відновілювальних робіт і завершать їх».

Енергетики готові відновити підірвані опори ліній електропередач, якими електроенергія надходить до Криму, але поки що не отримали доступу до об’єкта, повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин на засіданні уряду 23 листопада.

У ніч на 20 листопада в Херсонській області внаслідок підривів електричних опор були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, через які здійснюється енергопостачання території Криму, а також частини Херсонської і Миколаївської областей. Пізніше були пошкоджені опори інших ліній електропередач, подача електроенергії до Криму зупинилася.

Станом на 23 листопада учасники акції блокади Криму, що стартувала 20 вересня, продовжують блокувати доступ енергетиків і ремонтних бригад до пошкоджених ліній електропередач.

Анексований Росією Крим забезпечується електроенергією за рахунок своїх генеруючих потужностей лише частково.

XS
SM
MD
LG