Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: Верховна Рада обговорить бюджет і Крим


Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман
Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман повідомив, що центральними темами обговорення на погоджувальній раді парламенту 23 листопада стали питання бюджету, електропостачання окупованого Криму, виборів міського голови у Кривому Розі.

«Я запропонував провести в наших стінах зустріч керівників фракцій і представників профільного комітету з прем’єром і представниками уряду, щоб виробити спільну позицію щодо основних параметрів бюджету і підходів до податкової реформи. Якщо ми не розпочнемо це обговорення зараз, ми зайдемо в глухий кут і знову вийдемо на голосування в останній момент, а це неприпустимо», – вказав голова Верховної Ради у Facebook.

За словами Гройсмана, парламент має розібратися із ситуацією щодо постачання електроенергії до Криму.

«Попередньо говорив сьогодні з цього приводу і з Мустафою Джемілєвим. Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу отримав доручення дати свою оцінку цим подіям і доповісти про результати, щоб Верховна Рада могла прийняти необхідні рішення», – написав Володимир Гройсман.

Він також запропонував парламентським фракціям і групам створити спільну робочу групу, яка проаналізує події, що відбулися у Кривому Розі, і внести пропозиції щодо врегулювання ситуації.

Засідання погоджувальної ради в парламенті відбуваються в перший робочий день пленарного тижня. На таких засіданнях представники фракцій та груп Верховної Ради узгоджують список питань, які впродовж тижня виносяться на обговорення депутатів.

XS
SM
MD
LG