Доступність посилання

ТОП новини

Польща хоче перегляду квот щодо мігрантів та біженців


Беата Шидло
Беата Шидло

Новий уряд Польщі оголосив у понеділок, 23 листопада, що теракти у Парижі змушують переглянути угоди Європейського союзу, укладені на початку цього року щодо квот з прийому мігрантів та біженців.

«Після Парижа ситуація змінилася», – заявила журналістам новий прем’єр-міністр Польщі Беата Шидло у понеділок, 23 листопада.

«Ми будемо пропонувати знову сісти за стіл переговорів і подумати над тим чи добрі рішення, які були раніше запропоновані. На наш погляд, ми не готові прийняти ці квоти щодо біженців», – наголосила Шидло.

Попередній правоцентристський уряд Польщі, який займав проєвропейський курс, у вересні цього року підтримав угоду на квоти щодо прийому біженців. Однак новий уряд, сформований у листопаді партією «Право і справедливість», планує переглянути позицію Варшави.

Польща мала розбіжності з Угорщиною, Чехією та Словаччиною щодо підтримки угоди, метою якої є прийом 120 тисяч мігрантів та біженців. Згідно з цим планом, Польща готова була прийняти 4500 біженців, на додачу до двох тисяч, яких вона вже прийняла.

Будь-який перегляд угоди, швидше за все, поглибить розкол у ЄС щодо того, як впоратися з понад 800 тисячами мігрантів, що прибули у країни ЄС цього року.

XS
SM
MD
LG