Доступність посилання

ТОП новини

США попередили своїх громадян про «збільшення терористичних загроз» у світі


©Shutterstock
©Shutterstock

США попередили своїх громадян про «збільшення терористичних загроз» у світі після терактів ісламістів у Парижі 13 листопада. У повідомленні Держдепартаменту, яке стосується головним чином тих, хто планує свої закордонні поїздки, йдеться, що за наявною інформацією бойовики угруповань «Ісламська держава», «Аль-Каїда», «Боко Харам» та інших терористичних груп можуть планувати теракти в різних регіонах.

Відомство вказує на нещодавні напади в Данії, Франції, Малі, Нігерії та Туреччині.

«Американські громадяни повинні проявляти пильність, перебуваючи в громадських місцях чи в транспорті», – йдеться в повідомленні Держдепартаменту.

Американцям також радять уникати людних місць і «проявляти особливу обережність під час святкового сезону».

«Екстремісти обрали своєю ціллю великі спортивні події, театри, відкриті ринки та авіаційні послуги», – зазначено в повідомленні.

Нові атаки, як припускають в Держдепартаменті, можуть бути здійснені за різного виду тактик, при використанні звичайних та незвичайних озброєнь, також терористи можуть скоїти напади як організованими групами, так і поодинці.

Попередження Державного департаменту США щодо небезпеки подорожей в окремі країни для американців не є поодинокими, однак нинішнє сповіщення, термін дії якого до 24 лютого, має «глобальний» характер.

Влада Бельгії і Франції продовжує шукати бельгійського громадянина Салаха Абдеслама, підозрюваного у причетності до нападів в Парижі, що викликали стурбованість щодо безпеки у всій Європі.

Під час нападів у Парижі 13 листопада загинули 130 людей, сотні були поранені.

XS
SM
MD
LG