Доступність посилання

ТОП новини

Донецькі сепаратисти анонсують обговорення контактною групою додаткових норм відведення зброї


©Shutterstock
©Shutterstock

В угрупованні «ДНР», що тимчасово контролює частину території України в Донецькій області, заявляють про заплановане в рамках роботи Тристоронньої контактної групи обговорення додаткових норм відведення зброї від лінії зіткнення на Донбасі. Про це пишуть у вівторок сайти донецьких сепаратистів.

«На зустрічі обговорять впровадження норм, які були розроблені щодо доповнення відведення озброєнь калібру до 100 міліметрів. Під час відведення важких озброєнь не було такого детального механізму, і зараз обговорюється питання про те, як перенести ці норми до уже здійсненого відведення», – йдеться в повідомленні.

Напередодні речниця представника України у переговорній групі, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що 24 листопада учасники Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України проведуть відеоконференцію. Інших подробиць вона не вказала.

17 листопада за результатами своєї зустрічі контактна група закликала всі сторони протистояння на Донбасі припинити порушення мінських домовленостей.

Сьогодні вранці у штабі АТО заявили, що про провокативний характер обстрілів, які здійснюють бойовиками, щоб «потім звинуватити Україну у порушенні мінських домовленостей, а також обґрунтувати те, чому не відводять з передової визначене мирними домовленостями озброєння».

Сепаратисти у відповідь звинувачують українську сторону у порушенні режиму тиші і заявляють, що за минулий тиждень ЗСУ стягнули до лінії фронту 450 одиниць забороненого озброєння.

XS
SM
MD
LG